Bu tip konularin temelinde inanc yatar arkadaslar acikcasi konuyu yeni gordum ve 9 sayfayi okumak istemedim cunku %80 inin bos oldugunu tahmin ediyorum saygi duymakla beraber.Gelelim konunun ozune bu tip soyut dusuncelerin temelinde inanc vardir.Gunumuzde herhangi bir dine mensup biri dinle ilgili ayetlerde hadislerde Kur'an da veya diger buyuk kitaplarda yazilan hicbirseye birebir sahit olmamistir.Dolayisiyla bu isin ozu inanctir.Dinin veya yaraticinin varligina inanmayan kimselerin esas sorunu da budur zaten.Bu tip konularda mantik bilim aramalaridir.Cok sacma bir tartismadir mesela Nuh Peygamberin Isa Peygamberin Hz.Muhammedin yasadiklarinin gercek olup olmadigi.Cunku kanitlanabilecek seyler degillerdir.
Sozun ozu Inananlara hani kardesim inaniyosun da kanit goster bana demek te bostur cunku inanc boyle bisey degildir herhangi bir kanita ihtiyac duymaz.Inanmayanlara da sen neden inanmiyosun kardesim hic Kur'an i okumadin mi hadisleri okumadin mi demekte dogru degildir cunku inanc duygusuna sahip degilse yapacak bisey yoktur.