ALINTIDIR.
1.Açgözünü(2000)IMDB

7,8) : Filmin yapım tarihi çok eski olmasına rağmen harika kamera geçişleri mevcut. Film oldukça akıcı bir şekilde ilerliyor ve yoğun bi şekilde gizem barındıran bi yapıt kesinlikle sonunu tahmin edemiyeceğiniz filmler arasında unutamıyacağınızdan eminim filmin türü piskolojik gerilim ayrı zamanda bilim kurgu filmlerin konusunu verip tadını kaçırmak istemiyorum . Bu film hatta çok tutup hollywood tarafından aynısı çekilmiş (vanilla sky)
2.The Platform(2019)IMDB

7,0) :Bu filmi izledikten sonra uzun süre etkisinden çıkamıyacağınıza eminim filmde verilmek istenen mesajlar aslında çok derin çok zekice kurgulanmış bir senaryosu var . Çok akıcı bir şekilde film ilerliyor kısacası filmin dünyayı özetlediğini söyleyebilirim (Netflixte bulabilirsiniz)
3.12 Maymun (1995) IMDB(8,0):Bu filmde birçok detay mevcut senarist her bir detayda bir mesaj bırakmış bu filmi hayal ile gerçek arasında gelip gitmenizi sağlıyacak ve ayrıt edemiyeceğiniz bi serüvene götürüyor sizleri(Netflixte bulabilrsiniz)
4.Stay(2005)IMDB(6.8):Çok gizemli birşekilde olaylar aktralmış bu benim en çok beğendiğim filmler arasında filmin kamera geçişleri ve efektleri harika size çok zevk vereceğinden eminim
++bonus
5.Sherlock Holmes : Bu filmi çoğunuzun izlediğinden eminim ama yinede listeye eklemek istedim
6.WHO AM I : Bu filmin forumdaki çoğu kişinin ilgisini çekebilecek bi hacker filmi olduğunu düşünüyorum
Bu filmlerin herbiri bana göre birer başyapıt aptal türk dizileri yerine sizi geliştirebilecek ve düşünmeye teşvik edecek bu tarz filmler izlemenizi öneririm
filmler hakkında yorumlarınızı bana belirtebilir filmin anlamadğınız kısımlar varsa sorabilirsiniz
Konularını yazmadım filmin tadını kaçırmanızı istemedim .
Kendi film tavsiyelerinizide beklerim
Arkadaşlar selamlar ilk yaptığım film önerileri baya ilgi gördü bugün ikincisini paylaşıyorum sizlerle
1.Zindan adası (2010) Imdb:8,1:Bu filmi ilk izlediğimde herşeyi çözdüğümü düşündüm ama son sahne tüm filmi baştan izlememe sebeb olmuştu gerçekten beyin yakan bi film kurgusu senaryosu kesinlikle harika çok zekice kurgulanmış filmde leonardo dicaprio nun muhteşem oynamış ,
konu: Filmde, Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memurunun, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor.
2.Sınav(exam)2009 ımdb(6,8) : baştan sona gizem filmi küçük bir bütçeyle çekilmiş olmasına rağmen gizemi ve olay orgüsü gerçekten harikaydı
Konu: Gizemli ve güçlü bir şirkette iş sahibi olmak için aday olan 8 yetenekli kişi bu seçimde son aşamaya gelirler. 8 aday bir odada toplanır ve 80 dakikalık süreç başlar. Yönetici, sınav katılımcılarına kuralları anlattıktan sonra tek bir soru olduğunu ve doğru cevabı verenin işe kabul edileceğini söyleyip dışarı çıkar. Ama sorun şudur ki ortada cevap verilecek bir soru yoktur. Sınavın birtakım kuralları vardır ve dakikalar ilerledikçe tansiyon artmaktadır...
3.Başlangıç(inception) Imdb(8,8) : Kesinlikle bu listede en çok beğendiğim film kamera geçişleri kurgu senaryo herşey mükemmel gerçek bi film bu filmi izleyince beyninizde yer edeceğinden eminim netflixte bulabilirsiniz
konu:bu akılalmaz bilim kurgu gerilimde, hedefleri bilinçaltlarına girerek bireylerin düşüncelerini etkilemek olan bir casusluk çetesinin hikayesini anlatıyor
Bu filmler beyin yakan türden filmlerdir arkadaşlar inception dışında böyle çok aksiyon barındırmaz daha çok düşünmenizi gerektiren filmlerdir
kendi önerilerinizide mesaj yoluyla bana atabilirsiniz .