Bak kardeşim öncelikle hakaret etmeden bı salağa anlatır gibi anlatacam. Evet dostum haklısın biz 100 senedir havaalanı görmedik yol görmedik hicbibok görmedik göstermediler. Eskiden de vergi ödüyordu bu millet onlarla neler yapıldığını gorduysen bizede söyle bilelim. heykelden başka ne diyebilirsin. İkincisi köprüler 30 ile 50 yıl arası geçiş garantilidir ve ücret geçiş yapanların verdiği paradan ödenir. Eksiği devlet öder. Taksitli araba satın aldığın zaman şerh koyulur satılamaz borcun bitince satışını alırsın. Hepsini bı kenara bırak ülkemizin ekonomisi evet şuan iiyi değil kötü diye %50 oy ile seçen halka hakaret edemezsin. Senin gibi düşünürsek Türkiye'nin en kötü dönemlerinde iktidarları seçen halkın anasına bacisina sövmek gerekir. Buralarda bonus kovalayıp ne devlete ne millete sovmeye hakkın yok. Benim içinde geçerli bu.
Bak kardeşim ben de 5 yaşındaki bir çocuğa anlatır gibi anlatayım. 80 yıldır bir şey yapılmadı diyorsun ya o 80 yılın yaklaşık 30 yılında akapenin örnek aldık dediği Menderes ve Özal tek başına iktidardı. Kalan sürede ise muhakkak bir sağ parti (kısa süreli Ecevit iktidarı haricinde) muhakkak koalisyon ortağı falandı. Yani aslında sen eleştiri yaparken akape geleneğini de eleştirmiş oluyorsun farkında değilsin.
Yol yaptı, köprü yaptı dediğin şeyler ise senin verginin yandaş iş adamlarına peşkeş çekilmesinden başka bir şey değil. Misal Avrasya tüneli acilali yıllar oluyor bi bak bakalım günde kaç araç geçiyor, geçiş garantisi verilmiş olan bir yer olduğu için aradaki fark her gün bize nasıl giriyor bi bak
Ya insanların akapeye oy vermesini kendi mantıklari içinde anlar saygı duyarım, ama mevcut ekonomik koşullarda hâlâ akapeyi savunan olmasını anlayabilmiş değilim. Körü körüne biat etmeyin, sorgulayın mantığınızı kullanın azıcık.