Derby – Ipswich
Bugün bu maçın İngiltere Şampiyonluk liginde seyri çok güzel, izlenmesi gereken bir mücadele olacağına inanıyorum. Lige iyi başlamasına rağmen son haftalarda form olarak oldukça düşen Ipswich ve kendilerinin tam aksine formunu son haftalarda çok yükselten ve oldukça ‘’güçlü’’ bir oyun sergileyen Derby deplasmanına gidiyor. Genelde bu maçların sert geçmesine alışkınız. Ben de tabii ki bu düşünceye destekli sert bir maç bekliyorum, yalnızca ilk 30 dakika içinde gelecek bir erken golün maçı rahatlıkla üste taşıyacağını düşünüyorum. Ipswich’de 16 karşılaşmanın 15’ine ilk 11 olarak başlamış ve 8 gol atmış olan David McGoldrick bugün sakatlığından ötürü forma giyemeyecek, aynı şekilde evde 15 maçın 14’üne 11 olarak başlamış 4 gollü Bradley Johnson eksik. Erken gelecek bir Derby golü maçı hem üste taşır hem de bu kadar kötü giden Ipswich oyuncularını psikolojik olarak etkiler diye düşünüyorum, konsantrelerini kaybetmeleri çok yüksek olasılık.
MAÇ SONUCU 1 OLUR VE 2,5 ÜST OLUR
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
West Brom. – Newcastle
Gerek West Brom. gerekse Newscastle oldukça hareketli futbol oynayan takımlar, zaten bir nevi bu yüzden de bu hızlı futbol içindeki defans hatalarının fazlalığı sebebiyle şuanda ligin alt sıralarında bulunmaktadırlar. İki takımda karşılıklı rahatlıkla gol atabilecek güçteler, gol yollarında bu maçta çok pozisyon bulacaklarını tahmin ediyorum, değerlendirme oranı 3'te bir olsa bile gollü maç izleriz diye düşünüyorum. Ayrıca her iki takıma da 3 puanın ilaç değerinde olacağından şüphe yok, çok ihtiyaçları var gerçekten. Ben de iki takımın karşılıklı olarak defansif hatalarından faydalanacaklarını düşünüyorum ve neden bu kadar yüksek verildiğini anlamadığım orandan, üst seçeneğini öneriyorum.
2,5 ÜST OLUR
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Barnet – Tottenham U21
İki takımı da birebir izledim dersem, hoş olmaz izlemedim. Yalnızca bu maçı psikolojik olarak yorumlamayı da yeterli olarak görüyorum. Bu maç bir İngiltere Trophy Kupası maçı, zaten halihazırda Barnet ilk 2 maçını kaybetmiş bulunmakta, keza Tottenham U21 takımı da ilk iki maçını kaybetti. Barnet açısından düşünürsek, zaten ligde kötü gidiyorlar böyle giderlerse bir alt lige düşecekler, zaten kupada ilk iki maçı kaybetmişler, bundan sonra hocanın ve oyuncuların akıllarının ligde olması gerektiğini ve olacağını düşünüyorum. Tottenham gençleri için ise bu maç tam bir fırsat maçı, ilk 2 maçı kaybetmeleri onları yalnızca hırslandıracaktır, başka bir önemi olduğunu düşünmüyorum, umarım beni yanıltmazlar ve vitrin maçlarını iyi değerlendirirler.
MAÇ SONUCU 2 OLUR
Blackpool – Blackburn
Ne zaman bültende Blackpool’u kendi evinde oynadığını görsem mutlu olurum. Çünkü bu takım kendi evinde oynadığı zaman oldukça tempolu oynar, yer atar bir şekilde skoru üste taşır. Özetle hücum futbolu oynamaktan, kaybetmek pahasına da olsa kaçınmazlar, bunun yanında Blackburn lige ağırlığı iyiden iyiye koymaya başladı ve onlar da tıpki Blackpool’un evinde gösterdiği gibi, açık futboldan kaçınmazlar, hem hücumda iyiler hem defansta kötüler. Eksiklere gelirsek, Blackpool adına 13 maçta forma gitmiş olan Clark Robbertson sakatlığından ötürü yok, bu adamın dışında da ciddi bir eksik ne hücum ne de defans hattı adına mevcut diyemeyiz. Bundan ötürü iki takımda olağan futbollarını rahatlıkla sergileyebilecektir diye düşünüyorum.
MAÇ 2,5 ÜST OLUR VE 4-6 DENENEBİLİR