Arkadaşlar hepinize selamlar. Öncelikle, konu adminler tarafından bir kaç gün silinmeden kalırsa mutlu olurum.
Şimdi; yüzde 99'umuz eminim hayvanseverdir zaten hayvan cinsi ayırt etmeksizin. bu konu da şüphem yok. Bazılarımız sadece okşar geçer, bazılarımız mama - su takviyesi seviyesinde elinden geleni yapar, bazılarımız da kendini adar bu işlere.
Ben ve bir arkadaşım, bulunduğumuz muhitte yaklaşık 20 kadar kedi ile birebir ilgilenmekteyiz. Mamasından hastalıklarına kadar. Ki artık uzman olduk çoğu zaman bazı hastalıklar için kendimiz antibiotik tedavisi uygulayabilmeyi öğrendik, gözdü bakteriydi parazitti çözümlemeye başladık. Bunları yaparken de hiçbir zaman kimseden bugüne kadar maddi destek almadık da talep de etmedik. zaten zaman içinde bizim çabamızı gören insanlar saolsunlar ara ara bize mamalar getirmeye falan başladı. Oturduğum muhit o konuda bi iki arıza dışında zaten efsane hayvansever. Bu iş bi yerden sonra öyle bir adanmaya dönüyor ki(bazen rahatsız edici seviyeye ulaşsa da ne yazık ki uzak kalamıyosun) ben kısa süre evvel ev değiştirmek zorunda kalsam da sırf ilgilendiğim kedilerden uzaklaşmama adına bi kaç apartman ötede bir daireye geçtim.
Şimdi hikaye kısmını uzatıp kafa düdüklemek istemiyorum. Sadete gelirsek; küçüklüğünden bakımını yaptığım bir kedi vardı, kısırlaştırmaya fırsat bulamadan daha 8 aylıkken doğum yaptı 3 ay evvel. ona rağmen doğurduğu 3 kediyi 1ay evvele kadar muazzam büyüttü. ama 1 ay önce ehastalandı, önce grip oldu, gözü kaşı akmaya başladı, sonra iştahı azaldı, 3 hafta evvel de arka patiler tutmaz oldu malesef. Tabi bu durumda yapacak birşey kalmadı ve yakalayıp götüdüm(yavrulara annelik de bize kaldı).
enfeksiyon durumları 3 haftada halletsek de kedi Fip denen illet hastalığa yakalandığı için arka ayaklar düzelmedi. Bunun tek yolu özel bir ilaç. ülkemizde üretimi yok ve yurt dışından geliyor. tek dozu 5 ml ve 900 lira. yaklaşık 80 gün sürecek bir tedavi ama zen 3-5 dozda da toparlayıp yani 20-40 gün arasında da neticelenebiliyor.
Şimdi olay bu noktada beni başlık açmaya itti.az evvel geldim veterinerden. 15 günlük tedavi ve yatış masrafını ödedim. rakamları buraya yazmmyacağım ki aramızda sinir bozucu insanlar muhabbeti başka yere çekmesin. madden beni çok zorlasa da 200-300 arkadaş destekleri ile hallettim hepsini. Lakin 900 liralık ilaç için birşeyler yapmam lazım. 1 doz 4-5 gün gidecek. yani her doz bittiğinde yeniden 900 lira lazım olacak ve 2. doza geçilecek. ta ki kedinin ayaklar tutup kendine gelene kadar.
Sizlerden; bu konuya hassasiyet duyup, iyi kazançlar elde edip, 10-15 arkadaş 50-100 kumbara yapıp, admin arkadaşlardan birinde parayı toplayıp(toplayabilirsek), bizzat o admin arkadaşın hesabından ismini, telefon numarasını paylaşacağım Kliniğin vereceği bir hesaba yardım olarak ulaştırmamız konusundan birlik rica edeceğim.
Lütfen ilgilenmeyen arkadaşlar konuyu sulandırmasın. İlgilenen ve içinden gelenler de; dediğim gibi yöneticilerimizden birine içinden gelen miktarı yardım olarak gönderir, o yöneticimizde klinikle iletişime geçip, 'KAHVE' isimli kedinin Fip tedavisi için yardımda buluncaz demesi yeterli olur.
Umarım bu canı kurtarma konusunda forumdan faydası dokunan arkadaşlarımız olur. Biliyorum ki çoğumuzun borcu harcı hatta sigara içmeye parası bile olmuyor çoğu zaman. ama ben yine de konuyu açmak istedim.
Fazla uzadı; son olarak yine yazıyorum, ilgilenmeyenler ve konuyu sulandıranlar uzak dursun. tek ricam budur. Ben sosyal hayatımdaki arkadaşlarla da yarın iletişime geçip elimden geleni yapacağım bir yandan. Adminler onaylarsa kliniğin adını, telefonunu da paylaşacağım kedinin ismiyle beraber...
KEDİNİN İSMİ: KAHVE 1 YAŞINA YAKIN DİŞİ SOKAK KEDİSİ
YATTIĞI KLİNİK: KUĞULU VETERİNER KLİNİĞİ-ANKARA-ESAT
HASTALIĞI: FİP
HASTA SAHİBİ İSMİ: AHMET
Şimdilik bu kadar yazayım. Telefon adres vs isteyen olursa da ekleyebilirim.