Çok fazla lafı uzatmadan şöyle özet geçeyim arkadaşlar kesin kazanacak gözüyle baktıgım ilk kuponum bu şekildedir. Lütfen erinmeden tüm konuyu okuyun hiç bir bahsin garantisi yoktur muhtemel maclar bu şekilde sonuçlanacagı kanaatindeyim emek verip hazırladım degerlendirenlere bol şanslar diliyorum.
Anadolu Efes bu sezon Sinan Erdem’de çok dominant bir basketbol oynuyor. Bunun temel nedeni Mici, Simon, Beaubois ile tempoyu sürekli yukarıda tutup yüksek dış şut isabetleriyle rakibin direncini çabuk kırmaları. Zalgiris maçında adeta dizginlenerek kazanan Efes’te bu maç için koç Ataman’ın dizginleri serbest bırakmasını ve Anadolu Efes’in bildiğimiz yüksek temposuna geri dönmesini bekliyorum. Khimki de Gran Canaria deplasmanında olduğu gibi bu tempoya karşılık verip en az 80 sayı bulacaktır. Bu nedenle Anadolu Efes’in iç saha maçına bir kez daha üst seçeneğini öneriyorum.
Koç Obradovic son maçlarda yaşanan hücumdaki verimsizliğe bu maçta mutlaka çözüm bulacaktır. Belki Green’e daha fazla sorumluluk verecek ya da Melli’yi 4 numarada daha aktif kullanır ancak günün sonunda sarı lacivertlilerin taraftar desteğini de arkasına alarak bu maçta tempoyu yükseltip hücumdaki etkinlikle maçı kazanacağını ve buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, savunmada zaten problem yok. Zalgiris de evinde farklı kaybettikten sonra bu zorlu deplasmanda direnmek isteyecektir ki onların da düşük tempoda ne kadar zorlandıklarını gördük, ne yapıp edip tempoyu arttırmaya çalışacaklar. Özetle iki takımın da tempoya ihtiyacı var ve bu nedenle Fenerbahçe’nin 80, Zalgiris’in ise 75 sınırını geçebileceği bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum.
Athletic Bilbao, bu sezon küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya derken son haftalarda topladıkları puanlar ile henüz pes etmediklerini gösterdi. Geçtiğimiz Pazartesi günü deplasmanda Celta Vigo’ya konuk olan Bilbao, rakibini 2-1 ile geçerek sürpriz bir galibiyete imza attı. Kral Kupası’nda ise bir önceki turda Huesca’yı iki maçta da 4-0 ile geçerek Sevilla ile eşleştiler.
Sevilla ise La Liga’da bu sezon şampiyonluk mücadelesi veriyor. Lider Barcelona’nın 7 puan gerisinde 3. sırada yer alan Sevilla, geçtiğimiz hafta sonu 2. sıradaki Atletico Madrid ile 1-1 berabere kalmıştı. Bugün Kral Kupası son 16 turunda Athletic Bilbao’ya konuk olacak Sevilla’da Maxime Gonalons dışında eksik bir oyuncu bulunmuyor. Bu maç için öncelikli tercihim Ms1.5 üst ve Kg var secenegidir.
Real Betis, geçtiğimiz hafta sonu ligin son sırasında yer alan Huesca’ya konuk oldu ve mücadeleden 2-1’lik mağlubiyet ile ayrılarak büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bu mağlubiyet ile birlikte tam 7 resmi maçlık galibiyet serileri de sona ermiş oldu. Bugün Kral Kupası son 16 turunda Real Sociedad’ı konuk edecek olan Real Betis, bir önceki turda Racing Santander’i 1-0 ve 4-0’lık skorlar ile elemeyi başarmıştı.
Real Sociedad ise geçtiğimiz hafta sonunun en büyük sürprizine imza attı ve Real Madrid’i deplasmanda 2-0 ile geçerek müthiş bir galibiyet elde etti. Açıkçası ben Sociedad’ın Bernabeu deplasmanından puan alabileceğini düşünmüyordum. Kral Kupası son 16 turunda bugün Real Betis’e konuk olacaklar. Maç öncesinde Sandro Ramirez ve David Concha’nın sakatlıkları bulunuyor. Bu karşılaşmada tahminim Ms2.5 üst ve Ms1 şeklindedir.