İTF İndian Harbour
F.Abanda - D.Kzanaiuk
Kanadali siyahi tenisci Abanda genel olarak sert zemin oyuncusu olsa da pek cok isim gibi o da toprak kort döneminde zemine alismak icin turnuva oynamak zorunda.Aslina bakarsaniz oyunu ve stili toprak korta pek de uzak degil.Oyunu uzatan ve uzun rallyler ile puan almayi seven bir tenisci.Kzanaiuk ise son donemde surpriz galibiyetler alsa da tamamıyla bir sert kort oyuncusu ve toprak zeminde performansı yarı yariya düşüyor.1.55 bandindaki oraniyla Abanda epey iyi bir tercih.
M.Doi - F.Di Lorenzo
Lorenzo İtalyan asilli bir Amerikali genc yetenek.Son zamanlarda epey dikkat cekici galibiyetler aldi.Ozellikle forehand kanadi epey etkili,ilerde adini sikca duyabilirsiniz.Fakat oyunu toprak korta epey uygun bir Doi olacak karsisinda.Her Japon gibi tedrisatini sert zeminde almis olsa da baseline oyunu ve hizli ayak oyunlariyla Doi toprak korta epey uygun bir isim.Bana göre oranı fazla cikmis Doi'nin.Ben maci Japon teniscinin kazanacagini düşünüyorum.
O.İanchuk - V.Duval
İki yetenekli gencin bir maçı daha.Duval bundan 4 sene önce henuz 16 yasindayken piyasaya cikmasina ragmen henuz sadece 20 yaşında.Aslinda beklenen patlamayi henuz gerceklestiremedi ama onun da toprağa uygun bir stili var.Acikcasi Rus tenisci İanchuk'u toprakta hiç izlemedim,pek toprak maçı yok cunku ama bir Rus tenisciyi toprak kortta yanima almam.Duval tarafindayim.
A.Rodgers - S.Chang
Rodgers son zamanlarda kendi ülkesinde epey turnuvaya katilsa da neredeyse hepsinde ilk turda elendi.Uzun boylu bir tenisci fakat ayaklar bitik durumda,tabi yas 25 artik ilerde ne kadar ogrenebilir ama ben bu macta toprakta oynamayi bilen Chang'in rahat kazanacagini düşünüyorum.
K.Stewart - K.Ahn
Stewart bundan 2-3 sene önce cok ciddi bir cikis yakalamis ve grand slamlerde tur atlayacak seviyeye cikmisti,ama sonrasinda kayboldu ve kendi memleketinde ortalama turnuvalara katilan birine dönüştü.Tabi daha henuz 21 yasinda gelisebilecek mi gorecegiz.Ahn ise benim pek begendigim bir isim değil,servisi cok zayıf ve bu ciddi bir dezavantaj olabilir.
Stewart tarafindayim.
A.Li - C.Dolehide
Dolehide son zamanlarda cok ciddi parlamaya basladi desek yanlış olmaz.Gecen haftaki Charleston turnuvasında Sanchez,Doi,Larsson gibi kalburüstü isimleri eleyerek Sevastovaya yari finalde elenmisti.Gecen haftaki bu rüya gibi turnuva basarisindan sonra Li'nin rakip olmasi söz konusu bile olamaz bence.Zaten rakibinin toprak kortla alakasi yok muhtemelen rahat kazanacaktir.
G.Min - İ.Neel
Min aslinda oyun stili olarak tam da bu tarz kortların oyuncusu.Fakat son dönemde form olarak felaket durumda ki Charleston'da Pegula gibi bir loosera bile yenilerek dibe vurdu.Suphesiz arka arkaya bu kadar fazla bir şekilde ilk turda elenmek istemeyecektir.Neyse mi rakibi Neel de son 7 macinin 6sini kaybetmiş bir durumda karşısına geliyor.Normal şartlarda Min agir favori ama sonuclarin da etkisiyle oranı 1.45e kadar çıkmış ben bu orandan kacirmam sahsen.
S.Soler Espinosa - U.Eikeri
Norvecli Eikeri epey yetenekli bir isim aslinda,ama toprak performasi henuz soru işareti,İskandinav teniscilerin toprakla pek alakalarinin olduğunu söyleyemeyiz genelde.Espinosa ise benim hic begendigim bir isim degildir.Servisi asiri zayif,oyundan çabuk kopan sevimsizin tekidir,İspanyol olmasa toprak kortta bile yiyecek ekmek bulamazdi.Ben genç yetenek Eikeri tarafında olacağım.
J.Cepelova - J.Pegula
Pegula uzun boylu ve guclu vuruşları olmasina ragmen bir turlu mental olgunlugunu oturtabilmis bir isim degil,az onceki tahminde atıf yaparak looser oldugunu belirtmistim ve bunu sonuna kadar hak ediyor acikcasi.Cepelova ise bu cografyaya pek aliskin olmasa da toprak kortta kesinlikle daha mazhar bir isim.Zaten kariyer ve performans olarak da Peguladan onde.Eger ilk turda elenip kacayim demezse Cepelova rahat yener oran da guzel.
O.Jabeur - G.Arn
Tunuslu Jabeur ekmegini topraktan kazanan bir isim,toprak mevsimi geldigi zaman kafasini kumdan cikaran isimlerden birisi.Aslinda kotu bir isim de sayilmaz,baseline'i guclu bir isim.Arn genç bir macar tenisci Jabeur ona gore cok daha mazhar bir isim muhtemelen Jabeur iki sette kazanacaktir.
R.Ozaki - T.Townsend
Sisman teniscimiz Townsend ve onun garip oyun stilini gecmis yazilarimizda defalarca dile getirmistik.Sabit durup bazuka gibi vuruşlarla rakibi kosturmaya calisan bir isim Townsend.Tabi bu oyun anlayisi yavas kort olan toprak zeminde sekteye ugrayabilir.Ozaki zaman zaman toprak kortta ciddi direnc gosteren isimlerden birisi,acikcasi orani bana asiri derecede sacma geldi.4.50 orani hak edecek bir isim degil kesinlikle favori Townsend ama ben 4.50den Ozaki denerim.
N.Melichar - M.Sanchez
Sadece isimlerden bile kimin toprak korta yatkın oldugunu anlayacaginiz maclardan birisi.Latin asilli Sanchez fena bir isim degil.Baska bir isim olsa muhtemelen yanima almazdim ama Melichar baya çapsız bir isim.Sanchez ana egilimi toprak olan bir isim muhtemelen mactan da alninin akiyla cikacaktir.