Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında PSG'yi Bernabeu'da 3-1 mağlup etmeyi başaran Real Madrid, deplasmanda rövanş mücadelesine çıkacak. Sakatlıklardan yana dertli olan Zidane'a dev maç öncesi müjdeli haberler geldi. Sol bek Marcelo tamamen iyileşti. Ayrıca sakatlıkları nedeniyle son 5 maçta forma giyemeyen orta sahanın iki yıldız ismi Kroos ve Modric de iyileşti. Eflatun Beyazlılar'da sakat ya da cezalı isim kalmadı. İlk karşılaşmayı 3-1 kaybeden PSG'de Neymar'ın sakatlığı devam ediyor. Hafta sonu dinlendirilen Cavani ve Verratti forma giyebilecek. PSG ilk maçta hakem kurbanı da olmuştu. Oyun 3-1'lik değildi ve hak ettikleri söylenemez. Neymar'ın olmamasına rağmen bana göre favori Fransız ekibi. Real Madrid'i yener, tur ise ortada.. Elbette hem yaptığı transferler hem de aldığı sonuçlarla bu sezonun en heyecan veren takımlarından birisi olan PSG'de Neymar'ın sakatlığı tüm planları alt üst etmiş durumda. Bana göre Brezilyalı oyuncunun olmaması en az %30-%40 kayıp oluşturur düşüncesindeyim. Buna rağmen Real'in bu sezonki özellikle de defans performansı PSG adına en büyük avantaj gibi duruyor. Ben açıkçası ilk maçtaki avantaja rağmen turun kolay olmadığı fikrindeyim. Bu sebeple de size zorlu maçta direkt KG Var seçimini önereceğim. Kuvvetli hücum silahları yine sahneye çıkacaktır.
Bilinmesi gerekenler:
- Şampiyonlar Ligi elemelerinde ilk maçı deplasmanda 3-1 kaybeden 12 takımın dördü tur atlamayı başardı.
- Bugüne kadar Avrupa kupalarında Real Madrid'le iki kere eşleşen PSG, rakibini her iki seferde de elemeyi başardı (1992/93 UEFA Kupası ve 1993/94 Kupa Galipleri Kupası.
- Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde PSG'yle oynadığı son üç maçı kaybetmedi (2G 1B) ve kalesinde sadece bir gol gördü.
- PSG, Avrupa kupalarında oynadığı son 46 iç saha maçının sadece birini kaybetti (30G 15B). Fransız devinin bu süreçteki tek yenilgisi, Nisan 2015'te Barcelona karşısında gelmişti (1-3).
- PSG'nin Avrupa kupalarında gol atamadığı son iç saha karşılaşması Real Madrid'e karşıydı (Ekim 2015, 0-0)
Psg en golculer: .NEYMAR 6 gol REAL en golculer : RONALDO 11 gol
CAVANİ 6 gol BENZEMA 2 gol
MBAPPE 4 gol MODRİC 1 gol
maçın hakemi:
Felix Brych bu hakemin yönettiği maçlarda psg 3 maç yapmış 2 g ve 1b almış.REAL ise bu hakemin yöneyiminde 7 maç yapmış .5 galibiyet 2 beraberlik almış